با همدلی و همکاری جهاددانشگاهی و ارتش گرگان صورت گرفت؛
آغاز کاشت گیاهان دارویی در پادگان ارتش گرگان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان گلستان، با همکاری مشترک معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان گلستان با پادگان تیپ ۲۳۰ شهید متاجی گرگان برای نخستین بار در طرح سرباز مهارت کاشت گیاهان دارویی در سطحی وسیع توسط سربازان مهارت آموز آغاز شد.
در طرح سرباز مهارت، سربازان با شرکت در دورههای مختلف، مهارتهای لازم برای شروع حیطه شغلی مورد نظر خود را آموزش دیده و در نهایت با آمادگی بالایی به دنیای کار وارد میشوند. هدف از این طرح شناسایی تواناییها و استعدادهای سربازان با ایجاد فرصت ویژه برای کسب مهارت و کشف استعدادهای سربازان است.
اما آنچه مهمتر است این که با آموزش کافی به سربازان میتوان مقدمه ورود آنها به بازار کار را فراهم کرده و در کاهش نرخ بیکاری و بهبود معیشت سربازان کمک کرد، دقیقا همان موضوعی که این روزها یکی از مهمترین دغدغه های سربازان است، سربازان با شرکت در دورههای آموزشی مختلف امکان یادگیری و مهارت آموزی کافی را پیدا کرده و در نهایت با آمادگی بالایی وارد دنیای کار خواهند شد.
یکی از شاخههای اصلی آموزش سربازان به ویژه در استان گلستان که به عنوان استانی با پایه اقتصادی شاخه کشاورزی بوده آموزش های حوزه کشاورزی است که تولید گیاهان دارویی به عنوان یکی از زیر مجموعههای حوزه کشاورزی، میتواند به عنوان شاخه درآمدزای این حوزه مطرح باشد.
در جوامع مختلف دنیا کسب و کار گیاهان دارویی روزبهروز در حال پیشرفت است و اکنون که دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی که از تحقیقات بازار آغاز شده و تا تولید نشاء، خرید و فرآوری محصول و عرضه آن در بازار و قرارگیری آن در مسیر صادرات ادامه دارد تیپ ۲۳۰ شهید متاجی ارتش گرگان تلاش کرده است در راستای افزایش مهارت آموزی از این بستر مهم و ارزشمند بهره مند شده و به اهداف متعالی خود در حوزه مهارت آموزی سربازان نیز جامه عمل بپوشاند.
پیرو نشست روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه که با حضور سردار موسی کمالی، رئیس اداره سرمایه انسانی ستادکل نیروهای مسلح برگزار شد به منظور آموزش و شروع فعالیت در این زمینه مزرعهای با مساحت یک هزار و ۲۰۰ مترمربع با همت کارکنان و سربازان خدوم ارتش و معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی واحد گلستان در محل تیپ ۲۳۰ راه اندازی شد.
این مزرعه آموزشی با تنوع بالغ بر ۱۲ گونه پرکاربرد دارویی از جمله آویشن، اسطوخودوس، رزماری، سرخارگل، زوفا دارویی، بادرنجبویه، مریم گلی، زوفا، مرزنجوش و... کشت گردیده است. در کشت دستی این مزرعه بالغ بر ۴۰ نفر سرباز مشارکت میدانی داشته و امید است با استقرار و نگهداری این مزرعه بستر مناسبی جهت آموزش سربازان در حوزه گیاهان دارویی فراهم شود. عمده گیاهان کشت شده چند ساله بوده و مزرعه ای برای آموزش و مهارت آموزی به طور مستمر در محل مورد نظر مهیا خواهد بود.
نظر شما :