آغاز برداشت کینوا در مزارع استان گلستان
آغاز برداشت کینوا با مشاوره جهاددانشگاهی استان گلستان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان گلستان: مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گلستان گفت: برداشت کینوا از سطح اراضی کشاورزی این استان که با مشاوره جهاددانشگاهی استان گلستان کشت شده بود، آغاز شد.
مصطفی حمیدی اظهار کرد: کینوا با نام علمی Chenopodium quinoa که به خاویار گیاهی هم شهرت دارد به غلات شبیه است، ولی در واقع مانند اسفناج به خانواده «تاجخروسیان» تعلق دارد. قسمت مورد مصرف این گیاه شکل دانهای دارد و پخت آن هم مانند غلات صورت میگیرد.
وی افزود: طی امسال 2 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستانهای گرگان و کردکوی با مشاوره کارشناسان جهاددانشگاهی گلستان به زیر کشت کینوا رفته است. کینوا از اسفند ماه سال گذشته به صورت کاملا مکانیزه در این اراضی کشت شد و برداشت محصول نیز از 31 تیرماه با استفاده از کمباین آغاز شد.
حمیدی در ادامه درخصوص خصوصیات گیاه کینواگفت: کینوا یک گیاه شور زیست اختیاری است که جزو شبه غلات محسوب می شود. این گیاه منبع اصلی پروتئین، آهن و فیبر است و پروتئین آن در حالت معمولی دو برابر برنج است. وی با اشاره به اینکه این گیاه بومی پرو، شیلی و بولیوی است، افزود در آمریکای جنوبی و شمالی به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می گیرد. سازمان جهانی فائو ارزش غذایی آن را با شیر خشک مقایسه کرده است.حمیدی با اشاره به اینکه کینوا در دنیا به عنوان خاویار گیاهی معروف است، خاطرنشان کرد: از این گیاه برای غنی سازی آرد، ماکارونی و بیسکویت استفاده می شود. کینوا به دلیل دارا بودن ارزش غذایی بالا، قابلیت جایگزینی با بسیاری از مواد غذایی را دارد.
وی با بیان اینکه این گیاه تحمل به شوری و خشکی بسیار بالایی دارد، تصریح کرد: کینوا قابلیت کشت در اراضی لم یزرع را دارد، لذا مستعد کشت در اراضی شمالی استان است.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گلستان در خصوص دوره کشت این گیاه، گفت: با توجه به ارقام مختلف، دوره کشت کینوا بین 85 تا 170 روز است این گیاه نیاز آبی بسیار پایینی دارد، میزان آب مورد نیاز برای کشت کینوا، یک چهارم برنج است. مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گلستان خاطرنشان کرد: بیماران مبتلا به سلیاک که با مصرف گندم از لحاظ گوارش دچار مشکل می شوند، می توانند کینوا را جایگزین گندم کنند.
وی گفت: کشت کینوا در کشور از سالهای اخیر آغاز شده و با فرهنگ سازی در خصوص فواید مصرف این گیاه می توان بازار این محصول را رونق بخشید و انگیزه مناسبی برای کشت این گیاه خصوصا در مناطقی که با تنش شوری مواجه هستند، ایجاد کرد.
نظر شما :